Pannsarilaseissa on eroja ja erilaisia ominaisuuksia, jotka kannttaa ottaa huomioon suojakalvoa ostaessa. Millainen on paras panssarilasi puhelimeen? Tässä merkittävimme huomioon otettavat seikat, kun hankit panssarilasia näyttöä suojaamaan. Hinta ei aina kerro, että tuote on laadukas, vaan kannattaa aina tarkastella myös tarkempia tuotetietoja ostettavasta tuotteesta.

Nämä ominaisuudet löytyvät hyvästä ja laadukkaasta panssarilasista

 

 • Suojaa koko näytön reunasta reunaan
 • Pyöristetyt panssarilasin reunat
 • Panssarilasin kovuus on vähintaan 9H
 

 

 • Laadukas materiaali, ei häiritse sensoreita tai kameraa
 • Viimeistelty pinta, hylkii likaa ja helppo puhdistaa
 • Pakkaus sisältää laadukkaat asennustarvikkeet
 

Pikalinkit artikkelin sisältöön

Hyvä panssarilasi suojaa koko puhelimen näytön

Tärkein ominaisuus on panssarilasin suojaavuus koko laitteen näytölle. Osa halvemmista panssarilaseista jää vajaaksi laitteen reunoista, jolloin etenkin näytön reunat ovat herkkiä rikkoutumiselle ja kolhuille. Laadukas tuote on on suunniteltu hyvin, ja jokaiselle puhelinmallille on mitoitettu tarkasti istuva ja hyvin suojaava panssarilasi.

Toinen merkittävä puute halvoissa panssarilaseissa on sensoreiden ja kameran kohtien avoimuus. Esimerkiksi uusien iPhone mallien näytön yläosan Dynamic Island, sen ympärille sijoittuvat kamera ja sensorit, joiden kohdalta suoja on leikattu auki. Tämä kertoo siitä, että panssarilasin materiaali ei ole riittävän laadukasta säilyttäekseen niiden virheettömän toiminnan. Ainoastaan kaiuttimien kohdat ovat yleensä avoimia.

Hyvässä panssarilasissa kaikki reunat on pyöristetty

Laadukkaan panssarilasin kaikki reunat on pyöristetty ja käsitelty tasaiseksi. Tällöin lasin reunat eivät tunnu sormeen ikävältä, vaan sormi liukuu käytettäessä sulavasti näytön reunoilla. Kantikkaat ja terävät reunat hajoavat myös erittäin helposti pienistä iskuista ja panssarilasi lohkeaa tai halkeaa tälöin helpommin. Pyöristetty reuna ottaa iskut ja kolhut paremmin vastaan eikä lasi hajoa pienistä kolhuista.

Laadukkaan panssarilasin kovuus on vähintään 9H

Laadukas panssarilasi on valmistettu kestävästä karkaistusta lasista, jolle on annettu vähintään 9H kovuusluokitus Moshin asteikolla. Tällä voidaan mitata mm. kuinka helposti lasia voidaan naarmuttaa. Korkein luokitus Moshin asteikolla on timantin 10H, joten panssarilasin 9H luokitus antaa todella hyvän suojan mm. naarmuja vastaan. Tätä heikompia kovuusluokituksia tulisi välttää panssarilasia valittaessa.

Laadukas materiaali ja rakenne, joka ei häiritse kameraa tai sensoreita

Panssarilasissa käytettävä raakamateriaali ja sen rakenne ovat merkittävä tekijä käytettävyyden kannalta. Halvemmat panssarilasit ovat valmistettu heikommasta raakamateriaalista, joka vaikuttaa mm. kestävyyteen ja lasin kirkkauteen. Samoin rakenteelliset eroavaisuudet vaikuttavat panssarilasin toimintaan ja esimerkkinä on juuri lasin läpi toimivien kameroiden ja sensoreiden toimivuus. Laadukkaan panssarilasin läpi toimivat kaikki sensorit, kamera sekä kasvojentunnistus ilman ongelmia.

Lisäominaisuudet tekevät panssarilasista monipuolisen ja laadukkaan

Panssarilasiin voidaan yhdistää monia tärkeitä lisäominaisuuksia, mitkä tekevät tuotteesta monipuolisen ja laadukkaan. Kyse on lähinnä kalvon pinnoitteesta ja käsittelystä, johon voidaan lisätä mm. likaa ja rasvaa hylkivä pinnoite tai jopa antimikrobinen käsittely. Nämä ovat laadukkaasti toteutettuna täysin huomaamattomia, mutta halvemmissa tuotteissa pintakäsittely voi vielä panssarilasin tärkeimmän ominaisuuden eli oikean näytön tuntuisen käytettävyyden.

Hyvään panssarilasi pakettiin kuuluvat myös laadukkaat asennustarvikkeet

Panssarilasien tuotepakkauksien asennustarvikkeissa on usein merkittäviä laadullisia eroja. Tuotteita hankittaessa usein huomaa tämän vasta pakkausta avatessa, mutta kannattaa katsoa jos tuotesivullaon esitelty kuvia asennustarvikkeista. Pakkauksesta tuli löytyä vähintään hyvä ja laadukas puhdistusliina sekä alkoholipitoinen tai muu vastaava liina rasvan poistamiseksi. Lisäksi plussaa, jos pakkauksesa löytyy myös jonkinlainen tarrasetti roskien ja pölyhiukkasten poistamiseksi, koska sormista jää aina rasvaa puhdeistetulle näytölle.

Mitkä on panssarilasin tärkeimmät edut ja ominaisuudet?

 

 1. Kestävyys ja Suojaus: Panssarilasi on erittäin kulutusta kestävä ja suojaa puhelimen näyttöä iskuilta ja naarmuilta. Panssarilasin kovuus kestää naarmuuntumatta myös teräviä esineitä, jopa veitsiä.

 2. Kosketusherkkyys: Panssarilasit on suunniteltu tarkasti, jotta ne eivät vaikuta kosketusnäytön herkkyyteen ja käytettävyyteen. Käyttäjät voivat siis edelleen nauttia sulavasta kosketusnäytön käytöstä alkuperäisen näytön tuntumalla.

 3. Kirkas Näyttö: Panssarilasi ei vaikuta näytön kirkkauteen tai tarkkuuteen. Sen erikoiskäsittely estää heijastumia ja sormenjälkiä antean tuntuman kuin varsinaisessa näytössä.

 4. Helppo Asentaa: Panssarilasin asentaminen on helppoa verrattuna perinteisiin suojakalvoihin, jotka voivat olla hankalia ja vaativat tarkkuutta asennuksessa. Panssarilasin kovan rakenteen myötä kalvo voidaan kohdistaa helposti suoraan näytölle.

 5. Pitkäkestoinen Suoja: Laadukkaat panssarilasit ovat pitkäikäisiä ja kestävät pitkään. Ne eivät kulu tai irtoa helposti, joten näyttö pysyy suojattuna pitkiä aikoja samalla kalvolla. Pienet halkeamatkaan eivät vaikuta panssarilasin toimivuuteen, vaan ovat usein vain kosmeettisia vikoja.

 

Onko panssarilasi vaikea asentaa?

Ei ole! Itse asiassa panssarilasi on paljon helpompi asentaa kuin perinteinen muovinen suojakalvo. Muovikalvojen asennuksessa vaikeinta on niiden kohdistaminen suoraan näytölle ja muutaman kerran suuntausta korjatessa alle on päässyt jo pölyä ja roskia, jolloin kalvo on käytännössä mahdoton saada näytölle täydellisesti. Panssarilasin jäykkä rakenne on helppo kohdistaa näyttöön ja se tarvitsee vain laskea kevyesti näytölle. Käydään läpi asennuksen tärkeimmät vaiheet.

Näillä ohjeilla onnistut panssarilasin asennuksessa

 

 • Valitse rauhallinen tila, jossa ei ole muuta liikettä ja pölyä kierrättäviä tuulettimia päällä. Pyyhi myös asennuksessa käytettävä pöytä tai alusta pölystä ja roskista.
 • Sammuta laitteen näyttö, jolloin kirkas kalvo on tarkempi kohdistaa ja asentaa näytölle suoraan.
 • Puhdista laitteen näyttö pölystä, liasta ja sormenjäljistä. Käytä ensin kosteaa liinaa / alkoholi-liinaa, jolla poistetaan rasva ja sormenjäljet. Viimeistele sitten mikrokuituliinalla pölyt pois näytöltä juuri ennen kalvon asennusta.
 • Poista panssarilasin aluskalvo ja pidä kokoajan panssarilasista kiinni vain sen reunoilta. Älä koske sormilla näyttöön kiinnittyvää pintaa!
 • Aseta panssarilasi ylhäältäpäin vaakatasossa näytölle ja kohdista se näyttöön ylä- ja alareunan mukaisesti sekä mahdollisten kaiutinreikien mukaan. Tarkasta, että kalvo on reinojen mukaisesti näytöllä, eikä tule mistään kohdasta yli. (tällöin kulmien tai reunojen alla jää usein selkeästi ilmaa)
 • Kun kalvo on laskettu varovasti näytölle, se usein alkaa itsestään poistaa ilmaa kalvon alta ja kiinnittyä näyttöön. Jos alle jää ilmaa, työnnä niitä liinalla kohti reunoja tai voit käyttää myös esimerkiksi pahvinpalaa / luottokorttia apuna.
 • Jos alle jää joitain pieniä ilmakuplia, jotka eivät tahdo siirtyä reunoilta ulos, älä hätäänny! Pienet ilmakuplat katoavat usein itsestään 24 tunnin kuluessa.

 

Kuinka paljon panssarilasi kestää kulutusta ja naarmuja?

Panssarilasin merkittävin ominaisuus ja sen kulutuksen kestävyys. Laadukas panssarilasi kestää kovaa kulutusta eikä naarmuunnu helpolla. Kovista iskuista panssarilasi voi hajota tai haljeta, mutta silloinkaan siitä ei irtoa mitään sirpaleita. Lasin alla on kalvorakenne, joka sitoo itseensä kaikki sorpaleet ja lasinsirut, joten näin ollen panssarilasit ovat turvallisia myös särkyessään. Pienet halkeamat ovat usein niin siistejä, etteivät ne vaikuta näytön toimintaan eikä kalvoa tarvitse vaihtaa uuteen.

Video: Panssarilasin naasmutustesti & Panssarilasin iskunkestävyys testi

Alla olevilla videoilla testataan kuinka paljon panssarilasi kestää naarmutusta käytettäessä jopa teräviä esineitä kuten puukkoa ja leipäviestä. Toisella videolla testataan panssarilasin iskunkestävyyttä, kun lasikalvoa hakataan isolla metallisella lusikajja ja lasituopilla.

Kuten videoista voidaan huomata, panssarilasit ovat erittäin kulutusta ja iskuja kestäviä. Näin ollen ne suojaavat myös puhelimen näyttöä erittäin tehokkaasti. Monen mielestä panssarilasi on paras näytön suojakalvo puhelimelle juuri näiden ominaisuuksien takia. Kaikenlisäksi sat vielä alkuperäisen näytön tuntuman ja käytettävyyden.

Panssarilasi vs. Perinteinen suojakalvo (muovikalvo)

Perinteiset muovikalvot olivat ensimmäiset ja yleisimmät näytön suojakalvot usean vuoden ajan ennen panssarilasien tulemista markkinoille. Panssarilasit ovat kuitenkin nykyisin ylivoimaisesti suosituin tapa suojata puhelimen näyttö ja niiden ominaisuudet ovat perinteiseen muovikalvoon verratuna selkeästi paremmat. Panssarilasien kilpailijana voidaan oikeastaa pitää nykyisin lähinnä nestemäisiä näytönsuojia (nanosuojat) sekä erikoisvalmisteisia keraamisia muovikalvoja. Keraamiset suojakalvot ovat akryylipintaisia monikerroskalvoja, joilla saadaan yhdistettyä muovikalvon ja panssarilasin ominaisuuksia samaan kalvoon.

Vertailu: Panssarilasit vs. Muovikalvot

Panssarilasin plussat

 • LÄPINÄKYVYYS & KIRKKAUS 
 • ISKUNVAIMMENNUS
 • KULUTUSKESTÄVYYS (EI NAARMUUNNU HELPOSTI)
 • KÄYTTÖTUNTUMA
 • HELPPO ASENTAA
 • HUOMAAMATON NÄYTÖLLÄ

Panssarilasin miinukset

 • VOI RIKKOUTUA HELPOMMIN ISKUISTA

 

Muovikalvon plussat

 • HINTA 
 • EI RIKKOUDU

Muovikalvot miinukset

 • ISKUNVAIMENNUS
 • KULUTUSKESTÄVYYS (NAARMUUNTUMINEN)
 • KÄYTTÖTUNTUMA
 • LÄPINÄKYVYYS & KIRKKAUS
 • VAIKEHKO ASENTAA

 

Panssarilasi vs. Nanosuoja (Nestemäinen näytönsuoja)

Nestemäiset näytönsuojat ovat viime vuosina kehittyneet paljon ja niiden suosio on noussut haastamaan panssarilaseja näytön suojaamisessa. Kysehän on tavallaan samasta asiasta, koska nanosuojat ovat nestemäistä lasia. Näin ollen niisä on paljon samoja ominaisuuksia panssarilasin kanssa. Nestemäisessä muodossa näytölle lisättävä suoja-aine kovettuu  näytölle muodostaen siihen suojaavan kalvon. Neistemäistä suojakalvoa ei käytännössä huomaa näytön pinnalta, koska se on täysin kirkas ja läpinäkyvä. Samoin käyttötuntuma säilyy myös samana kuin lasinäytöllä tai panssarilasissa. Merkittävin ero panssarilasiin verrattuna on, että sitä ei voi poistaa vaan se kuluu ajan kanssa näytöltä pois itsestään.

Nanosuoja ei rikkoudu kuten panssarilasille voi käydä kovista iskuista, mutta vastaavasti erillinen lasikalvo myös vaimentaa kovia iskuja paremmin ja suojaa näyttöä tehokkaammin kuin nanosuojat. Nanosuoja on hyvä valinta, jos haluaa helppoa asennusta ilman ilmakuplia sekä huomaamatonta suojaa naarmuja vastaan.

Vertailu: Panssarilasit vs. Nanosuojat

Panssarilasin plussat

 • LÄPINÄKYVYYS & KIRKKAUS 
 • ISKUNVAIMMENNUS
 • KULUTUSKESTÄVYYS (EI NAARMUUNNU HELPOSTI)
 • KÄYTTÖTUNTUMA
 • HELPPO ASENTAA
 • HUOMAAMATON NÄYTÖLLÄ

Panssarilasin miinukset

 • VOI RIKKOUTUA HELPOMMIN ISKUISTA

 

Nanosuojan plussat

 • LÄPINÄKYVYYS & KIRKKAUS 
 • EI RIKKOUDU
 • KULUTUSKESTÄVYYS
 • KÄYTTÖTUNTUMA
 • HELPPO ASENTAA
 • KÄY KAIKKIIN PUHELINMALLEIHIN

Nanosuojan miinukset

 • ISKUNVAIMENNUS
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *